Inela Nogić i Nermin Tihić se vjenčali: Miss opkoljenog Sarajeva izgovorila sudbonosno DA

PDFIspisE-mail

Inela Nogić i Nermin Tihić

Ekipa našeg magazina zabilježila je romantično sklapanje braka nekadašnje najljepše djevojke opkoljenog Sarajeva i fitness trenera, s kojim je bila u vezi dvije i po godine. Svadbenoj zabavi, upriličenoj u jednom od najekskluzivnijih sarajevskih restorana "Parku prinčeva", prisustvovali su Inelini i Nerminovi najbliži srodnici i prijatelji

Inela Nogić, nekadašnja Miss opkoljenog Sarajeva, prošle subote udala se za Nermina Tihića. Dvije i po godine ljubavi, par je krunisao brakom u Općini Stari Grad u Sarajevu, u krugu najbližih, i kako Inela kaže najdražih ljudi; roditelja, njene majke Izete i oca Hasana, te Nerminove majke Amire, rodbine i prijatelja.

- Ovo je naš naintimniji i najromantičniji čin i zato smo željeli da ga uveličaju oni koje najviše volimo. Velike žurke, auta, zastave... nisu ono što smo planirali za ovaj svadbeni dan  - kaže Inela za naš magazin.

Trema pred matičarem

Dok u jednom od najekskluzivnijih restorana, "Parku prinčeva", zvanice iščekuju tortu, koja je naručena da se služi tačno u 16 sati, Inela priznaje da noć prije vjenčanja nije osjetila nikakvu tremu. Naprotiv...

- Možda sam je osjetila tek na trenutak pred matičarem, međutim, cijeli današnji dan protiče u divnom raspoloženju. Možda i stoga što smo Nermin i ja dugo zajedno, praktično zajedno živimo godinu i po, možda i duže. Prije godinu smo znali da ćemo se vjenčati, čekali smo samo da se poklope sve okolnosti - govori sretna mladenka.

Sa zelenih Inelinih očiju i prekrasne duge bijele vjenčanice Nermin ni na trenutak ne skida pogled. Mnogo je sličnosti među njima. Jedna je sigurno i usud da su oboje veliki dio svoje mladosti proveli u inozemstvu, prije nego što ih je sudbina spojila u rodnom Sarajevu.

Danas tridesetsedmogodišnja Inela je u inozemstvu završila školu, živjela u Parizu, Amsterdamu, putovala svijetom (mnogi se sjećaju i njene koncertne turneje s jednim od najvećih bendova na svijetu i velikih prijatelja BiH, U2"), bavila se modom, rodila dvoje djece - blizance Maka i Miju...

Svaka godina bila joj je lijepa. Ova je sigurno među najljepšima..., dok je tri godine stariji Nermin, inače fitness trener, i čovjek koji se bavio sportom, košarkom uglavnom, šest godina živio na Floridi u Americi. Zbog porodičnih razloga se vratio u Bosnu. Nikada se, kaže, nije pokajao zbog toga.

Za njihov sudbonosni susret, koji se odigrao prije dvije i po godine u Sarajevu, "kriva" je kuma Danijela Danilović-Karahmet. Upoznala ih je tokom jednog izlaska u grad...
 
Bračno putovanje

Nermin zna i trenutak kada je shvatio da je Inela žena s kojom će provesti život...

- Devedeset posto ljudi se pri prvom susretu rukovodi fizičkim izgledom, ali za život su bitne i druge stvari. Kada je riječ o ženama, uvijek mi je bilo važno da ona bude jaka ličnost. To sam pronašao u Ineli. Velika strast nas je povezala, naši temperamenti su slični, karakteri... A, sve to je važno za kvalitetan odnos. Odmah nakon nekoliko mjeseci zabavljanja sam znao da će naša priča postati veoma ozbiljna - govori Nermin.

Nakon što završe poslove renoviranja vikendice, Nermin i Inela, koja je nakon izgovaranja sudbonosnog "DA" uz muževljevo zadržala i svoje prezime Nogić, planiraju tokom ljeta otputovati na odmor u Pariz i na Tenerife. Ovo će, kažu, ujedno biti i njihovo bračno putovanje.

Ekipu našeg magazina ispratili su s lijepom viješću; krajem godine će postati i roditelji. Čestitamo!Banjaluka Live
| Gratis Trafik till din blogg | Senaste Nyheter | Seo Jobb | Rabattkoder | Fashion Online | Gratis Annonsering |